De bedste tips: Sådan holder buketten længst
Foto: Tina Brok Hansen
Det er så dejligt fylde hjemmet med friske blomster om vinteren. Vi har bundet buketterne af de blomster, som er til at få fat på i butikkerne nu, men for at spare lidt har vi suppleret med grene, græsser og frøstande fra haven og naturen. Det meste er materialer, der tørrer fint op – og så kan de genbruges i andre buketter, når de friske blomster er visne.
4 tips
Stil en buket på en stol, hvis den ikke må tage pladsen fra maden på bordet. Buketten er bundet af bl.a. bordeaux påskeklokker, tørrede hortensia fra haven, eukalyptusgrene med knopper og tre pilegrene med gæslinger.
Bind alle materialerne rundt om de tre gæslingegrene, så de giver buketten højde, og resten giver fylde.
Foto: Tina Brok Hansen, Styling Inge Knap Bøggild
Der skal ikke så mange amaryllis til, før en buket ser imponerende ud. Vi har sat de høje blomster i en vintageglasvase sammen med lærkegrene med kogler og prydgræs med frøstande fra haven.
Foto: Tina Brok Hansen, Styling Inge Knap Bøggild
Den lille cremegule buket med rosa skær er bundet af blot tre forskellige slags blomster. Vi har brugt ranunkler, fyldte tulipaner og myrtekop, som også kaldes voksblomst.
Skær stilkene på myrtekop lidt længere end de øvrige blomster, så de titter lidt op over dem i vasen og giver buketten et luftigt look.
Foto: Tina Brok Hansen, Styling Inge Knap Bøggild
Længere holdbarhed
Fjern de nederste blade på stilkene, så de ikke kommer under vand.
Skift vand mindst hver anden dag, og vask vasen ved samme lejlighed.
Giv stilkene et skråt snit, så de har en større flade at suge vand.
Stil buketten køligt om natten, og når du ikke er hjemme.
Af blomster skal du kun bruge fem store orange krysantemum til den dramatiske buket, resten sørger tørrede, visne planter fra haven for. Vi brugte porsegrene, tørrede frøstande fra perikon og de skulpturelle kartebolle.
Foto: Tina Brok Hansen, Styling Inge Knap Bøggild
Denne artikel blev første gang bragt i SØNDAG 52/2024, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.