Gem sommerens søde bær og frugter
Indimellem er der pludselig mere at høste af i køkkenhaven, end du kan spise. Men så kan man sylte eller fryse ned, så du kan have hjemmedyrket til langt ind i vinteren.
Fra træ til dessert
En pære taber hurtigt sin sprødhed. Derefter bliver den sød, aromatisk og saftig, og meget hurtigt herefter bliver den dårlig. Et glas hjemmesyltede pærer kogt med sukker og vanilje er til gengæld en dessert, som virkelig kan kaste glans over ethvert middagsselskab, og det er super nemt at lave.
Lav din egen saft
Håndpluk de flotteste æbler forsigtigt, når de slipper ved et let vrid på stilken, og opbevar dem køligt og frostfrit. Holdbarheden er bedst, hvis de kun ligger i ét lag, men du kan også lægge et par lag mere, evt. i en trækasse med hvert æble indpakket i avispapir. Nedfaldsæbler har en kort holdbarhed, men kan sagtens bruges til saft.
Syltetøj hurtigt og nemt
Især den vilde tornede brombær-sort kan give så mange bær, at det er umuligt at spise sig igennem. De første bær skal selvfølgelig bare plukkes og spises. I de kommende uger er det om at plukke løs, gerne hver anden dag. Brombærsyltetøj er hurtig lavet, det er bare at koge bærrene med lidt sukker og hælde syltetøjet på atamonskyllede glas. Du kan også fryse bærrene ned i mindre portioner. Så er det nemt og lækkert lige at tage en håndfuld op til muffins, bærcoulis (kog med sukker), sorbet (blend med fløde) eller smooties (blend med mælk og lidt sukker).