Negleekspert afslører: Sådan fjerner du neglelak rigtigt
Foto: Glowimages/Masterfile/Ritzau Scanpix
De fleste kender nok frustrationen, når neglelakken begynder at skalle af, og man skal finde neglelakfjerneren frem før man kan lægge en ny, frisk farve. For mange er det en opgave, der føles som et nødvendigt onde.
Men ikke nok med, at det kan føles som en kedelig tjans at fjerne neglelak, så har du måske gjort det forkert hele tiden.
Det mener negleeksperterne, som magasinet WhoWhatWear har talt med.
Kendte manikører som Stephania Stone og Deborah Lippmann afslører, at man ikke skal gnubbe en vatrondel med neglelakfjerner frem og tilbage på neglen.
Når du gnubber, risikerer du, at farven sætter sig i neglebåndene og huden omkring neglen – og det er endnu sværere at få væk.
Eksperterne anbefaler i stedet, at du holder vatrondellen med neglelakfjerner stille på neglen i fem til ti sekunder. Derefter skal du forsigtigt trække den væk i rolige bevægelser.
Tv-personlighed og negletekniker AnneMa Yuvali giver eksperterne ret: Ifølge hende er det stort set unødvendigt at gnubbe.
- Især stærke farver kan være et mareridt at få væk fra neglebåndene, og så går man rundt i dagevis med rester, fortæller hun.
Der er ikke meget, der er værre, end når neglelakken ligner afskallet maling, og man opdager, at flasken med neglelakfjerner er tom.
WhoWhatWear nævner flere alternativer, såsom håndsprit, kokosolie, olivenolie og parfume, men AnneMa er skeptisk.
- Man kan da prøve, men det slider på huden. Jeg forstår slet ikke, hvorfor man skal rode med alt det andet skrammel. Køb nu bare neglelakfjerner. Man husker jo alt muligt andet, så det burde ikke være så svært, pointerer hun.
Hun anbefaler at investere i kvalitetsprodukter og være ekstra forsigtig, hvis man bruger billige alternativer.
Det gælder også selve neglelakken. Den basecoat, der ligger direkte mod neglen, skal være af høj kvalitet for at undgå skadelige kemikalier.
- Jeg ser mange lakker, der bobler op. Nogle indeholder de samme stoffer som Reprin – en ingrediens til at fjerne maling. De fleste store mærker bruger dog ikke længere denne type i deres produkter.
AnneMa anerkender, at isopropanol (rubbing alcohol) kan være effektiv på visse lakker. Men til topcoats er det ikke nok.
- Topcoats er ikke porøse, så man er nødt til at file det blanke lag af, før alkoholen kan trænge igennem og opløse lakken.
AnneMas råd er enkelt:
- Neglelakfjerner klarer det hele. Køb fire flasker ad gangen, så du altid har en i reserve, afslutter hun.
Denne artikel blev første gang bragt af KK.no, der også er ejet af Aller Media. Dette er en redigeret version.