Smagfulde Vindueskarme
foto:
Læs også:
Trolderier i haven
Havekalender for januar
En vinterhave fuld af oplevelser
Kong frost på havebesøg
Hvidløgskaplilje
Hvidløgskaplilje (billedet), Tulbagia violacea, har blade, der ligner græs, men er en løgplante, som får smukke lilla blomster. Både blade og blomster smager skønt af hvidløg og kan bruges ligesom almindelig purløg.
Malabar-kardemomme
Malabar-kardemomme, Elettaria cardamomum, smager dejligt finthakket i f.eks. wokmad eller som krydderi i salatskålen. Når bladene berøres dufter de fantastisk.
Wasabi japonica
Wasabi japonica er planten, der altid bruges til sushi. Det er jordstænglerne, der har den kraftige, stærke smag, medens bladene er mildere og kan bruges som et velsmagende krydderi både i varm og kold mad.
Sød te-ranke
Sød te-ranke eller kejserens te, Gynostemma pentaphyllum, er en klatrende plante med en lang medicinsk fortid. I Kina har den haft navnet »udødelighedens urt« pga. sine mange gavnlige stoffer. Bladene smager utrolig sødt og er gode til te, kager og desserter.
Tip: Giv planterne masser af lys, men hold igen med vandet i vinterperioden.