Mad
5. oktober 2009

Lille pizza med svampe, spinat og feta

En lille lækker pizza er oplagt at servere til et glas vin inden maden eller med lidt salat som en slags forret.
Af: Lone Kjær
Lille pizza med spinat og feta

Foto: Bjørn Jakobsen

TID: Ca. 30 min. + hæve- og bagetid.

12 stk.

Skøn lille pizza med spinat og feta

Dej:
20 g gær
1½ dl vand
1 tsk salt
225 g italiensk hvedemel

Fyld:
500 g svampe, gerne forskellige slags
250 g frisk spinat
1 spsk ekstra jomfru­olivenolie til stegning
1 fed hvidløg
100 g fetaost
20 g pinjefrø
Salt og peber

1. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt. Ælt hvedemel i dejen og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.

2. Tænd ovnen på 250 grader - gerne varmluft.

3. Børst svampene rene. Skyl spinaten godt. Varm olien i en gryde og rist svampene, til de er gyldne. Tilsæt presset hvidløg og spinat. Tag gryden af varmen, så snart spinaten er faldet sammen.

4. Del dejen i 12 stykker og rul dem ud til runde stykker på ca. 10 cm i diameter. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir.

5. Top dejstykkerne med svampe og spinat. Smuldr fetaosten over og drys med pinjefrø. Krydr med salt og peber og bag minipizzaerne i ca. 8 min.

Energi pr. stk.: 120 kcal. Fordelt på: protein 17%, kulhydrat 53%, fedt 30%

Prøv også:

Fransk pizza med kartoffel

Pizza med røget laks

Tærte med svampe

Mørbradbøffer med flødestuvede svampe

Tortilla med svampe

Læs også