Mad
13. juli 2009

Pizza Capricciosa

Portionspizzaer er lidt langsommelige at bage i en almindelig ovn. Skal det gå hurtigere, laver du blot en familiare – en bradepandestor pizza til hele familien.
Af: Anne Larsen
https://imgix.femina.dk/media/6291bacb00104061a8b06fb842f90f12.jpg

Tid: 50 min. + 30 min. trækketid for dejen

25 g gær
3 dl lunkent vand
500 g hvede- eller pizzamel
Havsalt og friskkværnet
sort peber
Lidt olivenolie
1 glas/dåse/brik tomatsauce med basilikum
100 g revet danbo 10+
4 store skiver italiensk tyndskåret kogt skinke (prosciutto)
4 store artiskokhjerter fra glas
eller dåse
300 g markchampignon
4 spsk sorte oliven med sten
125 g frisk mozzarella
Friske basilikumblade

Rør gæren ud i det lune vand og ælt melet i sammen med 1 tsk fint havsalt og lidt friskkværnet sort peber. Ælt dejen grundigt igennem i ca. 5 minutter med det mel, der skal til, for at den bliver god og smidig.

Del dejen 4 lige store kugler, som smøres med lidt olivenolie (fugt hænderne med olie og gnid) og trækker under klæde eller husholdningsfilm i min. 30 minutter.

Rul herefter dejen forsigtigt ud og kom fyldet på - først et tyndt lag tomatsauce, så et tyndt lag revet ost og herefter de 4 hovedingredienser, som lægges i hver sit hjørne - skinke, kvarte artiskokhjerter, oliven og svampe i skiver. Til sidst lægges et par stykker frisk mozzarella på.

Bag pizzaerne én ad gangen i ovnen ved 250-300 grader i ca. 10 minutter (lidt mindre tid, hvis man har en bagesten, hvilket er at foretrække).

Servér pizzaerne med friske basilikumblade samt lidt friskkværnet sort peber.

Proteinenergi: 22%
Fedtenergi: 16%
Kulhydratenergi: 62%
660 kcal pr. person

Flere opskrifter

Læs også