Varm salat med rodfrugter, svampe og nødder
Tid: 25 min.
1 romainesalat
2 pastinakker
Ganske lidt olivenolie
100 g shiitake svampe
1 lille håndfuld bredbladet persillekviste
3 spsk cremefine eller Becel (baseret på vegetabilsk olie)
50 g cashewnødder
Havsalt og friskkværnet sort peber
Dryp af citronsaft
Tilbehør:
En skive lyst groft brød pr. person
Skyl og tør salaten, skær den i bånd og anret den på 4 tallerkner - eller i en stor salatskål.
Skær fine stave af skrællet pastinak, gnid dem let med olie, krydr med salt og peber og rist dem på panden.
Rist derefter svampene på en tør pande med en god belægning sammen med skyllede og tørre persillekviste, dryp et par dråber olie på sammen med cremefine.
Rist cashewnødderne på en tør pande.
Anret salaten med rødder, svampe og nødder og dryp med citron.
Proteinenergi: 14 pct.
Fedtenergi: 24 pct.
Kulhydratenergi: 62 pct.
337 kcal pr. person