Krop & velvære
29. januar 2013

Drop alkoholen og tab dig 10 kilo

Rødvin eller en kold øl. Det smager godt og er en del af vores danske kultur. Men alkohollen bliver også en del af vores (over)-vægt
Af: af SØNDAGs Sundhedspanel
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/01/05/for-meget-alkohol/for-meget-alkohol612x325.jpg

Foto: Panthermedia

Et glas rødvin til maden hører sig til. Og et enkelt glas bliver til flere, ligesom en kold øl sjældent kan stå alene.

Men lige meget hvor godt det smager, så feder alkohol og det er en trussel mod den slanke linje. Alkohol indeholder nemlig flest kalorier næst efter fedt. Og hvad man sikkert ikke tænker på, når man nyder et glas vin eller en kold øl, er, at man for at forbrænde alkoholen skal gå en tur på cirka 25 minutter.

10 tips til en flad mave - se dem under artiklen!!

LÆS MERE: 10 tips til, hvordan du forbrænder 100 kcal.

88 kalorier i et glas rødvin

Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger så må kvinder maksimalt drikke 14 genstande om ugen. Hvis man udnytter det og drikker alle 14 genstande, så kan kvinder tage mere end ti kilo på om året, forklarer SØNDAGs sundhedsekspert Anne W. Ravn, der er uddannet diætist.

- Et glas rødvin med 12 centiliter indeholder omtrent 88 kalorier. Drikker du samtlige øl-genstande op til Sundhedsstyrelsens maksimumgrænse hver uge i et helt år, kan du som kvinde tage 14 kilo på, siger hun og understreger at tallene ikke gælder på grammet for alle kvinder.

LÆS MERE: Sæt skub i forbrændingen med chili

- Tallene er selvfølgelig lidt teoretiske, men kan give en rettesnor, hvis du gerne selv vil bestemme, hvornår der skal være plads til ekstra kalorier, og hvornår du vil spare på dem, forklarer hun.

Læs mere om:

Læs også