Seks sprøde fra sensommerens køkkenhave
Foto: Pantherstock
Sommerens afgrøder er høstet og nydt, men der er fortsat mange gode uger i din køkkenhave. Det er bestemt ikke for sent at dyrke friske og sprøde grøntsager til salatskålen. Nogle afgrøder er nemlig så hurtige, at du sagtens kan nå endnu en høst her i sensommeren. Se blot her:
Smagfulde radiser
Radiser giver hurtigt udbytte. Og du kan med fordel så med 14 dages mellemrum et par måneder endnu, hvis vejret arter sig. Husk at du kan vælge mellem flere typer. udover de almindelige rød-hvide, findes der også hvide, lyserøde, lilla og gule radiser.
Spæde rødbeder
Hvis du sår rødbeder nu, kan de godt nok ikke nå at udvikle sig fuldt ud, men de små, spæde rødbeder og rødbedeblade er superlækre og meget anvendelige. Du kan få dem til at spire hurtigere, hvis du lægger rødbedefrøene i blød i lunkent vand et par timer inden, du sår dem. Ligesom radiser fås rødbeder også i flere forskellige, dekorative farver.
Skøn salat
Salat kan du med fordel dyrke et par måneder endnu. Skab variation i salatskålen med flere forskellige slags og i flere forskellige farver. Frøene er nemme at så, og kan sås enten direkte i jorden eller forspires.
Saftige majroer
Majroer er hurtigtvoksende og har en skøn, mild smag. Majroer bør netop høstes, inden de bliver for store, da de ellers bliver lidt mere træede og skarpe i smagen.
Små gulerødder
Der er noget meget delikat over små, spæde gulerødder med top. Og du kan sagtens nå endnu en høst af de små, lækre gulerødder, hvor toppen kan blive siddende på rødderne, når de spises. Du kan både så orange, gule, hvide, røde og lilla gulerødder.
Sprøde ærter
Det er for sent at så ærter, hvis du går efter store veludviklede ærtebælge. Men du kan sagtens nå at så ærter, hvis du glædes over ærteskud, blomster og små ærtebælge. Vælger du sukkerærter, så danner de ikke seje hinder inde i bælgene, og så vil de kunne spises på alle stadier. Ærteskud og og blomster er desuden utroligt dekorative. Skuddene kan høstes efter 3 - 5 uger afhængig af vejret.