Lisbet Lundquists lækre favoritret
foto: birger storm og all over press
Skuespiller Lisbet Lundquist elsker at lave mad. God mad, der gerne må kræve tid og omhyggelighed. En af favoritretterne er Vitello tonnato. Den er italiensk, men ikke svær, og den passer godt til dansk sommer.
Nederst i artiklen finder du et galleri med Lisbet Lundquist i sit og Søren Østergaards fælles hjem.
LISBET ELSKER MAD...
Lisbet i korte træk
- Født 25. marts 1943 i Hellerup. Har to brødre.
- Er mor til datteren, Marie, som er 32 og billedkunstner.
- Var gift med skuespiller Peter Steen fra 1970-75, gift med entertainer Eddie Skoller fra 1983-90 og mødte så skuespiller Søren Østergaard, som hun giftede sig med i Rom i 1993.
- Har udgivet tre bøger: »Dovne piger syr med lang tråd«, »Min mand sidder på taget og synger« og »Mit øre klør«.
Har du ikke "Frk. Jensens Kogebog"?!
Lisbet Lundquist er nærmest himmelfalden, når hun hører om folk, der kan leve, eller i hvert fald lave mad, uden den gamle klassiker "Frk. Jensens Kogebog".
Jeg forærer den til alle, jeg kender, der flytter hjemmefra. Alle. Det er nærmest det vigtigste at have med sig, siger hun.
Lisbet Lundquist elsker mad. Elsker at lave mad. Elsker at spise mad. Elsker god, veltillavet mad, der gerne må kræve tid og omhyggelighed.
Og de klassiske danske retter - som de, der har glemt hvordan, kan lære at lave ved hjælp af "Frk. Jensens Kogebog" - er hun også meget begejstret for. Hjemmelavet rødgrød serveret med fløde f.eks. er et must i den danske sommer, mener hun.
OGSÅ ITALIENSK
Aktuel i...
- Lige nu er Lisbet Lundquist i gang med optagelserne til en tv-serie, der hedder "Rita", som bliver vist i TV2 senere.
- Til marts kan hun opleves i forestillingen "Media machine - en aften foran kassen", som huskompagniet på Østre Gasværk Teater, danskdansk, står for. Forestillingen spiller på Østre Gasværk i København fra 3. til 17. marts 2012.
I øjeblikket er Lisbets mand, skuespiller Søren Østergaard, rundt i Danmark med Zirkus Nemo, mens Lisbet nøjes med at støde til forskellige steder undervejs.
Og så sker det, at hun laver mad til alle på cirkusholdet. Bl.a. en af sine egne favoritretter, italiensk Vitello tonnato, altså kalvekød med tunsauce.
Opskriften, hun har, er "på slump" og er beregnet til, at man smager til med sans for lige lidt ekstra ansjosfilet måske, måske lidt sukker, måske lidt ekstra citron.
Nogle foretrækker at lave tunsaucen med mayonnaise, men Lisbet Lundquist er absolut til tunsauce UDEN mayo!