4 små tips: Sådan får du bagningen til at lykkes
Foto: Panthermedia
4 gode tips, der får bagningen til at lykkes
Elsker du også at bage, men er du ofte i tvivl om, hvilken type mel du skal bruge, hvor lang tid dit brød skal hæve og hvor lang tid dit brød skal have i ovnen.
Louise Hey, der er kogebogsforfatter, giver dig her 4 gode tips, så du kan tage et endnu bedre brød ud af ovnen næste gang du bager.
LÆS OGSÅ: Verdens bedste brød
Louise Heys bedste bagetips:
1# Mel
Grove melsorter optager væsken langsommere end hvedemel. Pas på, at dejen ikke bliver for tør under æltningen, da melet langsomt vil opsuge væsken, og dejen bliver fastere i løbet af hævetiden. Melmængden afhænger også af, om man ælter dejen på maskine eller i hånden - maskinen ælter ofte mere mel i.
2# Gær og hævetid
Brug mindre gær og længere hævetid. Gærrester kan holde sig på køl i et par uger i en lille beholder eller pakket i film.
LÆS OGSÅ: Sundt og saftigt kartoffelbrød
3# Det søde og det sure
En lille smule sukker og eddike i dejen giver næring til gæren. Syrnede mælkeprodukter virker også bageforbedrende og giver god smag og forlænger holdbarheden. Byt gerne op til halvdelen af væsken ud med surmælksprodukt.
4# Ovne
Der er stor forskel på ovne, så du skal altid tjekke dit bagværk, når totredjedele af bagetiden er gået.