Opskrift på gløgg
Foto Birger Storm
Jul og gløgg hører uløseligt sammen. Her får du to opskrifter - én på den klassiske røde gløgg og én på hvid gløgg.
Opskrift på hvid gløgg
1 cm frisk ingefær
4 hvide peberkorn
2 kanelstænger
8 kardemommekapsler
2 stjerneanis
2 dl vand
1 flaske hvidvin
2 dl tør sherry
1 dl Frisk Aalborg Citron snaps
Ca. 1 spsk rørsukker
Sådan laver du hvid gløgg
Skær ingefæren i tynde skiver. Kom alle krydderierne i vandet og kog op under låg.
Sluk og lad det trække i 20 min.
Tilsæt vin, sherry og snaps og smag til med sukker.
Gløggen må ikke koge, men kun varmes op.
Sigt gløggen over i en varm kande og server.
Opskrift på rød gløgg
½ citron
½ appelsin
2 kanelstænger
6 nelliker
6 allehånde
2 dl vand
2 dl rosiner
2 dl Emma Brøndums Skovbærbrændevin
2 dl mandler
1 flaske rødvin
2 dl kirsebærvin
Sådan laver du rød gløgg
Skær citron og appelsin i skiver. Kom skiverne og alle krydderierne i vandet og kog op under låg.
Sluk og lad det trække i 20 min.
Læg rosinerne i 1 dl brændevin og lun dem lidt i mikroovnen. Smut mandlerne.
Tilsæt rødvin og kirsebærvin til krydderivandet og varm op.
Gløggen må ikke koge.
Sigt gløggen over i en varm kande og tilsæt rosinerne sammen med resten af snapsen og mandlerne.