Det er krydderurterne også gode for
foto: Panthermedia
Der er ikke noget bedre og mere velsmagende end friske krydderurter. Det kan være i en salat, i varme retter eller blot som drys på en rugbrødsmad.
Krydderurter indeholder masser af smag, som fortrinsvis kommer fra deres æteriske olier. Alle urterne har forskellige virkninger, men alligevel træder der nogle stærke karakteristika frem hos den enkelte urt, lyder det fra SØNDAGs faste ekspert Anne W. Ravn, der er diætist og opfordringen lyder:
Det er bare at bruge løs, og du kan sagtens kombinere urterne på kryds og tværs.
Her kan du finde ud af hvilke gavnlige effekter de forskellige de forskellige urter har
Pebermynte og estragon virker afslappende på mave og tarm, det kan være dejligt, hvis humus eller andre bælgfrugter er på menuen.
Rosmarin styrker leveren og bruges, når du skal have et krydderi, som styrker fordøjelsen af fedtstoffer, f.eks. i retter med lammekød.
Citronmelisse virker beroligende - det er en god urt, hvis du skal lave en let salat til natmad.
LÆS MERE: Prøv denne opskrift på Ida Davidsens smørebrød med lækker krydderurte-creme
Basilikum styrker nervesystemet og anses i øvrigt for et elskovsmiddel.
Persille virker vanddrivende og modvirker, med dens indhold af klorofyl, lugten af hvidløg.
Gratis sunde tips på facebook?
Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.