Skønhed
12. oktober 2011

Sandt og falsk om din hudpleje

Hvis du er i tvivl om du gør det rigtige med din hudpleje, så læs her ekspertens råd
Af: JULIANE OLSEN, ALIVE.DK
https://imgix.femina.dk/media/304a2cf90e564f7d925544b411163392.jpg

Hvis du er en af dem, der benytter agurkeskiver i ansigtsmasken eller maser af sted med cremer mod appelsinhud, uden at synes noget af det gavner, så er det tid til at aflive eller genoplive myter om de måder, som du kan skyde genveje med din krops velvære.

- Vi ved en masse ting om hudpleje, men vi tænker ikke over det nu og her. Derfor betaler vi regningen senere, når vores hud ældes, siger Diana Sommer, der er formand for Dansk Kosmetolog Forening og indehaver af klinikken B'licious i København.

Videoguide: Sådan får du pæn hud

Beskyt dig mod solen
Det er især det faktum, at vi skal beskytte os mod solen, selv når vi er kortvarigt udendørs, der glipper for mange kvinder.

- Det er vigtigt at beskytte sin hud godt hele livet med solcreme. Ældningen af huden forårsages af sol, og derfor skal vi beskytte lige fra barns ben, siger kosmetologen.

Her er Diana Sommers vurdering af de andre myter omkring hudpleje:

Agurkeskiver er gode til ansigtsmasken
Hverken sandt eller falsk: Det er ikke det mest oplagte, men gør heller ingen skade. Agurk bruges ofte i cremer for at give en opfriskende virkning. Man skal som regel passe på ting i deres reneste form, når det gælder hudpleje, men agurken er relativt ufarlig.

Det er godt at vaske kroppen i shampoo
Hverken sandt eller falsk: Det er der intet i vejen for at gøre. Shampooen indeholder dog ingredienser, der gør, at den er mere velegnet til håret, så den er ikke skadelig for din hud, men gør heller ikke noget specielt godt for den.

Læs også: 10 tips når du barberer ben

Barbering gør dine hår tykkere
Falsk: Barbering gør ikke hårene tykkere. Hår på kroppen er fra naturens hånd bløde og afrundede og tykkest ved roden. Hårene bliver tykke, fordi de bliver skåret over ved den tykke ende og den fine del skæres af. Hår har forskellige vækstfaser og ved barbering på kroppen kommer der efterhånden to-tre hår i hver hårsæk. Der kommer altså umiddelbart flere hår.

Brug ansigtscreme hver dag
Sandt: Det er en god ide. Huden producerer selv et naturligt niveau af talg. Det er hudens måde at beskytte sig selv på. Men de fleste kvinder opholder sig i tørre klimaer som eksempelvis kontormiljøer, hvor hudens naturlige balance bliver nedbrudt. Derfor er det vigtigt at bygge det op igen og bruge cremer med lysfilter i.

Hårene forsvinder ved brug af pincet
Sandt: Jo flere gange du fjerner et hår med pincet, jo større er sandsynligheden for, at det ikke kommer igen. Det er derfor ikke en god ide at overplukke dine bryn på grund af at et modelune, for det er ikke sikkert, at du kan få brynet tilbage i dets naturlige form. Det ses ofte blandt kvinder i 40'erne og 50'erne, at de har mistet ender på deres bryn, fordi de har plukket dem igennem mange år.

Deodorant omkring bikinilinjen hindrer indgroede hår
Falsk: Deodorant er lavet for, at vi ikke skal lugte af sved. Det er især i lysken og i armhulerne, at vi sveder mest, men deodorant i denne region hindrer ikke indgroede hår. Hertil skal du bruge en mild scrub. Det er bedre, at området bliver fugtet, og at de døde hudceller bliver fjernet. Husk altid at desinficere efter barbering ved bikinilinjen.

Læs også: Snyd dig sommerslank med cremer og shapewear

Cremer kan forhindre appelsinhud
Sandt: Hvis man er disponeret for appelsinhud er der ikke meget at gøre. Så er det en lang kamp for at holde områderne nede, og det kan gøres, hvis du bruger cremer mod appelsinhud hver dag og bliver ved med at bruge det. Appelsinhud har i øvrigt intet med overvægt at gøre og kan ramme selv tynde, sportstrænede kvinder.

Foundation skal bruges før concealer
Sandt: Foundation skal altid bruges først, for ellers gnider du concealer ud igen. Tjek efter du har lagt foundation om der er yderligere områder, der skal dækkes og gør det med concealer.

Det er unødvendigt at bruge solblokker udendørs
Sandt: Du skal bruge en solcreme med minimum faktor 15. Den blokerer aldrig 100 procent, men i Danmark er det heller ikke nødvendigt at være så beskyttet. Det er kun, hvis du er på rejse sydpå og tæt på Ækvator.

Læs også