Træning og kost
18. april 2016

Derfor skal du spise rabarber

Rabarber smager af sol og sommer. Men hvad indenholder de røde stænger, der er så godt for vores krop? Her giver ernæringseksperten dig 5 gode grunde til, hvorfor du bør spise masser af rabarber.
Af: Jo Brand og redaktionen
rabarber

Foto: Lea Kaae, Skovdal.dk

Rabarber hører sommeren til. De smager godt og kan bruges i både salater, smoothies og desserter.

Men hvad indenholder de egentlig? Og hvor sunde er rabarber?

Ernæringsekspert Sofia Sommer, der er forfatter af bl.a. bogen ”Sunde vaner, smuk figur – 7 enkle trin til en krop, du elsker” giver dig nedenfor 5 nyttge facts om, hvorfor rabarber er sunde.

5 grunde til at rabarber er sunde

Rabarber beskytter mod hjerte-kar-sygdomme

Du får få kalorier og masser af mæthed, når du spiser rabarber, og så viser undersøgelser, at rabarber også indeholder stoffer, der kan beskytte dig mod hjerte-kar-sygdomme.

Rabarber har et højt indhold af fibre

- Selv om mange af os opfatter rabarber som en frugt, er den botanisk set en grøntsag, der har et lavt kalorieindhold (40 kcal pr. 100 gram) og et højt indhold af fibre. Det vil sige, at du får meget mæthed for få kalorier, når du spiser rabarber.

Rabarber er godt for fordøjelsen

- Takket være et højt fiberindhold er rabarber også godt for fordøjelsen og har været brugt som et middel mod forstoppelse.

HUSK NÅR DU SPISER RABARBER

Måske har du prøvet at få den ru fornemmelse på tænderne, når du spiser rabarber?

Det skyldes indholdet af oxalsyre, som kan ætse tandemaljen en smule og nedsætte kalciumoptagelsen fra maden. Derfor skal du heller ikke spise rabarber på daglig basis.

Rabarber indenholder antioxidanter

- Rabarber får sin røde farve fra antocyaniner, der er farvestoffer og antioxidanter, som undersøgelser har vist kan beskytte os mod flere former for hjerte-kar-sygdom.

Rabarber styrker immmunforsvaret

- Rabarber har et højt indhold af C-vitamin, der styrker immunforsvaret.

Læs mere om:

Læs også