Appelsinmuffins med kokos 10-12 stk.
INGREDIENSER 2 æg 50 g gammeldags kærnet smør 50 g dadler (udblødte) 50 g abrikoser (udblødte) 2 bananer saft og skal af 1 økologisk appelsin 1 tsk. Ceylon-kanel ½ tsk. allehånde ½ stang vanilje eller 1 tsk. vaniljepulver 2 tsk. økologisk bagepulver ½ tsk. knuste hele kardemommefrø 2 revne gulerødder 50 g kokosmel 150 g mandler malet til fint mel 50 g kokosfibermel eller groft rismel
TOPPING 100 g cashewnødder saft og skal af ½ usprøjtet citron 1 tsk. honning ½ tsk. gurkemeje 1 tsk. jomfrukokosolie
EVT. PYNT nigellafrø eller sorte sesamfrø gulerod
Opskrift - sådan laver du sunde appelsinmuffins med kokos
1- Udblød de tørrede dadler i vand, og blend dem sammen med æg og bananer. Rør derefter med elpisker (eller røremaskine) de øvrige ingredienser i, og fordel dejen i små muffinforme. Bag dem ved 200° i cirka 25 minutter. 2. Topping: Udblød cashewnødderne i citronsaften i 3-4 timer. Blend dem derefter med de øvrige ingredienser til en glat, fast masse. Smag til med citronskal og honning. 3. Pynt kagerne med toppingen, og drys evt. lidt nigellafrø eller sorte sesamfrø ovenpå samt lidt finrevet gulerod. Du kan også opbevare toppingen i en plastpose på køl. Klip et lille hul i posen, og dekorér kagerne lige før servering.
4 principper, hvis du vil spise dig til et kolesterol i balance – Hold blodsukker- og insulinniveauer stabile. – Vær fedtbevidst. – Spis masser af fibre fra grøntsager. – Nedbring inflammation og oxidation i kroppen.
PRØV OGSÅ: Powermysli