Træning og kost
20. august 2014

Ugens slankeopskrift: Kyllingebøf med salat og sennepsdressing

Bøffer af kylling smager skønt. Kyllingebøfferne lader sig fint fryse, så der er gode proteiner til madpakken en dag
Af: Sandra Pugliese
https://imgix.femina.dk/media/article/1433-ugens-slanke.jpg

Foto: Line Falck

Kyllingebøf med salat og sennepsdressing til 2 personer

INGREDIENSER 250 g hakket kyllingekød 1 tsk. salt 100 g broccoli 1 stort eller 2 små skalotteløg 1 håndfuld frisk salvie 1 æggeblomme friskkværnet hvid peber 2 tsk. olivenolie til stegning SALAT 200 g tomater 200 g squash 50 g spæde salatblade 50 g rødløg SENNEPSDRESSING 125 g græsk yoghurt 10 % 10 g god mayonnaise 1 tsk. grovkornet sennep 1 tsk. flydende honning salt og friskkværnet peber Opskrift - sådan laver du kyllingebøf med salat og sennepsdressing 1. Rør kyllingekødet med salt. Skyl broccolien, del den i mindre buketter, og overhæld med kogende vand. Lad broccolien stå 3 minutter, og hæld så vandet fra. Hak broccolien fint. Pil og hak løg fint. Hak salvie fint. Rør kylling, broccoli, løg, æggeblomme og salvie sammen. Krydr med hvid peber. Form 2 eller 4 bøffer af farsen, og lad dem hvile 30 minutter på køl. 2. Pensl bøfferne med olie, og steg dem på en varm grill(pande), til de er gennemstegte – 4-7 minutter pr. side afhængigt af tykkelsen. 3. Salat: Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Skyl squashen, og høvl den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl salaten. Pil løget, og skær det i meget tynde skiver, gerne på mandolinjern. 4. Sennepsdressing: Rør yoghurt med mayonnaise, sennep og honning, og smag til med salt og peber. 5. Servér kyllingebøfferne med salat og sennepsdressing. Næringsindhold pr. person Energi: 470 kcal Protein: 37,7 g Fedt: 27,4 g Kulhydrat: 21,2 g Kostfibre: 4,4 g PRØV OGSÅ: Tacos af spidskål med kylling og avocadodressing

Læs også