Brøndkarse beskytter mod kræft
Foto Panthermedia
Der findes mange gode råd for folk der gerne vil forsøge at holde kræften for døren. De fleste kender rådene om at droppe cigaretterne, dyrke motion, spise sundt og at skære ned på mængden af alkohol.
Men nu viser forskning fra University of Ulster i Nordirland, at brøndkarse også kan være med til at reducere risikoen for kræft.
Så meget skal du spise
Forsøget, der indebar, at 60 forsøgspersoner mellem 19 og 55 år - heraf 30 rygere - spiste 85 gram frisk brøndkarse dagligt i otte uger, viste, at brøndkarse både reducerer dna-ødelæggelser, som kan føre til kræft og øger angrebne cellers evne til at undgå yderligere skade fra frie radikaler.
Og den grønne krydderurt er da også på trods af dens ikke så prangende udseende fyldt med en masse gode næringsstoffer og vitaminer.
Et boost af sundhed
Brøndkarse indeholder nemlig mere end 15 essentielle vitaminer og mineraler og har igennem århundrede været brugt som superkost. Det indeholder mere jern end spinat, mere C-vitamin end appelsiner og mere calcium end mælk.