Krop & velvære
20. november 2012

Brøndkarse beskytter mod kræft

Brøndkarse melder sig på listen over fødevarer, der kan forebygge kræft. Få svaret på, hvor meget du skal spise lige her!
Af: SØNDAGs Sundhedspanel
https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/11/47/broendkarse/broendkarsen-stor.jpg

Foto Panthermedia

Der findes mange gode råd for folk der gerne vil forsøge at holde kræften for døren. De fleste kender rådene om at droppe cigaretterne, dyrke motion, spise sundt og at skære ned på mængden af alkohol.

Men nu viser forskning fra University of Ulster i Nordirland, at brøndkarse også kan være med til at reducere risikoen for kræft.

LÆS MERE: Det er ikke kun brøndkarse der er på listen over fødevarer, der kan forebygge kræft. Her får du fem bud på hvad du skal spise - og hvad du skal mindre af.

Så meget skal du spise

Forsøget, der indebar, at 60 forsøgspersoner mellem 19 og 55 år - heraf 30 rygere - spiste 85 gram frisk brøndkarse dagligt i otte uger, viste, at brøndkarse både reducerer dna-ødelæggelser, som kan føre til kræft og øger angrebne cellers evne til at undgå yderligere skade fra frie radikaler.

Og den grønne krydderurt er da også på trods af dens ikke så prangende udseende fyldt med en masse gode næringsstoffer og vitaminer.

LÆS MERE: Vitaminer er vigtige for os, men det kan være svært at holde styr på A, B, C, D og hvad de ellers hedder. Her får du en oversigt over de vigtige vitaminer.

Et boost af sundhed

Brøndkarse indeholder nemlig mere end 15 essentielle vitaminer og mineraler og har igennem århundrede været brugt som superkost. Det indeholder mere jern end spinat, mere C-vitamin end appelsiner og mere calcium end mælk.

Læs også