Krop & velvære
13. maj 2015

Muffins med appelsin og birkes

Til ca. 15 personer.
Af: Ulla Steen Knappe, Kirsten Bønlykke og Elisabeth Wille
Muffins med appelsin og birkes

Foto: Kissen Møller Hansen

En muffin indeholder 157 mg calcium (73 mg uden bagepulver) og 0,13 µg D-vitamin.

  • 50 g smør

  • 1 æg

  • 150 g rørsukker

  • 100 g hvedemel

  • 100 g grahamsmel

  • 2 spsk blå birkes (ca. 20 g)

  • 1½ tsk bagepulver

  • Reven skal af 1 usprøjtet appelsin

  • 1 dl ylette

  • 1-2 skrællet appelsin delt i både (ca. 200 g)

Smelt smørret i en gryde, uden at det bruner, og stil det til side. Pisk æg og sukker til en hvid og skummende æggesnaps.

Sigt hvedemelet ned i en skål og bland det med grahamsmel, birkes og bagepulver.

Skær appelsinbådene i tynde skiver med en skarp kniv, så saften ikke presses ud. Bland ylette med det smeltede smør, reven appelsinskal og appelsinstykkerne.

Vend forsigtigt æggesnapsen først med yletteblandingen, derefter med melblandingen.

Fyld dejen i 10 papirsforme a 1 dl og bag dem ved 180 grader i ca. 25 min.

Nybagte er disse muffins sprøde, gemt til næste dag er de saftige.

De kan fryses - og de tøer op ved stuetemperatur i løbet af 1 time.

Læs også