Krop & velvære
6. juni 2017

Alle regnbuens farver - sådan spiser du farverigt

Lige nu bugner naturen med frugt, bær og grønt i alle regnbuens farver - så spis endelig løs af de grønne, gule, røde, lilla og orange sager. Du får en oversigt over de bedste lige her.
Af: Rikke Goerlich
opskrift

foto: Panthermedia

Spis frugt i sæson

En god huskeregel er at følge sæsonen for de råvarer, der naturligt gror og kan dyrkes her i landet. Så er du sikker på at få de grønne sager, når de er allerbedst og har højest muligt indhold af alle de sunde stoffer, vi har brug for. Nyd bærrene alene eller som en del af din mad. Spis løs af grøntsagerne og brug krydderurterne som drys på eller i din mad. Smid en håndfuld bær i din salat, det er smukt med de mange farvespil - og så er det sundt!

Spis i farver

RØD: Tomater, jordbær, hindbær, rød chili, rød peberfrugt. ORANGE: Gulerod, orange peberfrugt, papaya, cantaloupmelon, hybenfrugter.GUL: Citron, grapefrugt, mango, gul squash, majs, gule løg, kartoffel, honningmelon.GRØN: Grøn squash, spinat, mælde, grøn chili, brøndkarse, persille, sennepsblade, grøn peberfrugt, romainesalat, broccoli, avocado, artiskok, kiwi, ramsløg, friske bøgeblade, skvalderkål, brændenælde, mælkebøtte samt naturligvis alle krydderurter.BLÅ: Blåbær, brombær, blå druer.LILLA: Rødbedeblade, rød drue, aubergine, blommer.HVID: Spirer, kinaradise, ingefær, salatløg, hvidløg, blomkål, fennikel, glaskål.

Vil du have mere sundhed?

I denne uge får du SUND hele livet med dit SØNDAG. Her får du 82 sider sundhed.Du får blandt andet:
  • 10 lækre og sunde opskrifter
  • Mere om sommerens vitaminbomber
  • Træningsprogrammet: Flad mave på 6 uger
  • Bliver du syg af din BH?
  • Hold dine hormoner sunde
  • Kendte kvinder: "Vi har fundet vores sunde frirum"
  • Guide til gør det selv skønhed
  • Fokus på gigt

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.