Safran holder styr på din sukkertrang
foto: Panthermedia
Der er mange af os der enten slet ikke bruger safran eller som er meget forsigtige med at bruge det gyldne krydderi, da safran er verdens dyreste krydderi.
Men opfordringen fra SØNDAGs faste ekspert Rikke Goerlich, der er uddannet phytoterapeut, lyder at man skal lade være med at gemme verdens dyreste krydderi så længe, at du ikke får det fulde udbytte af de små grifler og støvfangere fra safrankrokus.
Men det er synd at gemme eller slet ikke have det i husholdningen, for nyere undersøgelser viser, at safran ikke kun giver farve og smag til maden. Det smukke og dyre krydderi hjælper også med at stabilisere blodsukkeret, så man ikke så nemt får lyst til slik og kager.
LÆS MERE: Opskrift på salat med quinoa med safran-appelsin dressing
Så drys løs af det smukke krydderi - det giver en delikat smag i risretter, til fjerkræ og grillede rejer.
Gratis sunde tips på facebook?
Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.