5 nye steder, du skal kende i København
Foto: Bar Vitrine
Ma Cousine: Bistro på Nørrebro
Det skorter ikke ligefrem på gode spisesteder på den charmerende Ravnsborggade på Nørrebro, men når nye steder kommer til, bør man altid hilse dem hjerteligt velkommen. I særdeleshed denne nye frankofile bistro, Ma Cousine, hvor man tilmed kan spise godt for under 300 kroner per snude (292 kr.). Der er klassiske og enkle retter som tarte flambée, champignon a la creme og salad nicoise på menuen, men selvfølgelig også beouf og god comté, som det sig hør og bør. Smagfuldt indrettet og med et delikat og overkommeligt vinkort er alle ingredienserne til et nyt hot spot for hippe lokale samlet på én adresse. Og ellers kan man jo drible ind ved siden af på deres vinbar, der simpelthen bare hedder A coté.
Ma Cuisine, Ravnsborggade 19, København N, 2200.
Foto: Ma Cousine. PR-foto
Hanoi Alley: Byens bedste vietnameser
Efterår rimer på suppe, og der er få ting, som er lige så nærende som at få den serveret på Hanoi Alley. Den vietnamesiske restaurant, der startede som et hole-in-a-wall og siden har udvidet på Nørrebrogade, udvider nu igen med en helt ny restaurant på Store Kongensgade. Menuen er stort set identisk, og det betyder, at du nu også kan få stillet din hang til koriander og autentisk street food som pho og bao i ekstremt farverige omgivelser, når du er i Indre By. Det er efterhånden en udbredt opfattelse, at Thue Hien (kvinden bag Hanoi Alley) er den ubestridte dronning af Bánh Mì i kongens København. Man får simpelthen ikke en bedre vietnamesisk sandwich end lige her. Prisen? 69 kroner. Resten af menuen ligger i øvrigt i samme SU-venlige prisleje.
Hanoi Alley, Store Kongensgade 24, 1264 København K
VIE: Moderne bykro i Nordhavn
Hvad blev der egentlig af Nikolaj Kirks kompagnon Mikkel Maarbjerg? Tja, han har brygget på et nyt sted ude i Nordhavn, og det åbner lige om lidt. Restaurant VIE er en moderne bykro med sæsonbaserede retter og gode vine på menuen, og selvom brugen af ‘kro’ ikke nødvendigvis får dig til at knappe den øverste skjorteknap, befinder VIE sig i den finere ende af det gastronomiske spektrum. Casual fine dining, som det hedder sig. Med Mikkel Maarbjerg, der er en meget velrenomeret herre i kokkefaget, i spidsen kan man godt tillade sig at skrue forventningerne op for, hvad VIE kan præsentere – både på tallerkenen og atmosfæren.
Restaurant VIE, Århusgade 128E, København 2150
Bar Vitrine: Ny vinbar i Indre By
En ny vinbar i Indre By, siger du? Twist my arm. Den er god nok. Erfarne folk fra designfirmaet Frama og restaurant Barrabba og Propaganda har slået pjalterne sammen for at søsætte Bar Vitrine i hjertet af København. Bar Vitrine er en vin- og spisebar med et stramt kurateret koncept, der afviger fra den klassiske model med charcuteri og ost. Fokus er i stedet på vegetariske retter, men også fisk af og til, og vin med lav-interventionsvinfremstilling – altså naturvin. Stedet har plads til 16 siddende gæster, og a la carte-menuen, som er tilvejebragt af den tidligere Noma-kok Dhriti Arora, vil skifte fra uge til uge.
Bar Vitrine, Møntergade 5, 1116 København
Safari: Nørrebro-klassiker i nye klæder
Okay, Safari er ganske vist ikke ny, men så alligevel. I skrivende stund er den populære restaurant på Baggesensgade i gang med at få et ordentligt ansigtsløft. Var der noget i vejen med indretningen før? Stemningen? Slet ikke. Men nu bruger de anledningen til at foretage et gastronomisk skift og gå planken helt ud i støvlelandet. Fra den 7. oktober tager Safari nemlig den italienske stafet videre fra en anden Nørrebro-klassiker, Bar Pasta, der er netop er lukket, og det betyder antipasti, crostini og pasta i lange baner. På vinfronten bevæger de sig også længere væk fra det naturlige for i stedet at fokusere på det klassiske. En af Nørrebros bedste restauranter i det uprætentiøse leje bliver efter alt at dømme endnu bedre nu.
Safari, Baggesensgade 9, 2200 København N.