Træning og kost
29. juni 2011

5 tips til sommerens grill

Lav nemt tilbehør til grillmaden, og få tips til sommerens mest populære dessert
Af: Lisbeth Madsen
https://imgix.femina.dk/media/c9c58387ae5a4a8ca8caf5901327c4fe.jpg

foto: ThinkStock

Skal de lune sommeraftener nydes på terrassen med skøn grillmad og koldskål til dessert, så er her fem gode tips til menuen

Lækker agurkesalat
H.N. Kjellerup:
2 dl cremefraiche, helst 18 procent, smages til med vineddike, sennep, salt og peber samt friske krydderurter. Heri blandes 1 agurk skåret i små tern. Lad salaten trække i køleskabet 1 time, før den serveres. Dejligt tilbehør til alle former for kød

Kærnemælkskoldskål til en person
B.N. Allingåbro:
I en meljævner kommes der 2 dl kærnemælk, knap 1/2 dl piskefløde og 2 spsk. sukker. Rystes, og man har den herligste koldskål. Hurtigt og nemt.

Lækkert smør til bøffen
L.H.N. Aalborg:
Prøv at blende soltørrede tomater, evt. sammen med lidt chili og rør i smøret. Dette smager rigtig godt på en grillet flute eller i en bagt kartoffel.

Nem dessert
J.P. Hornbæk:
Ungernes livret her i huset er koldskål med bananskiver og en klat flødeskum ovenpå. Desserten koster ingen herregård - og så er den nem at lave.

Hurtig sovs
B.C., Nyborg:
Tag 1 dl cremefraiche 9 % og 1 tsk. kød- og grillkrydderi på flaske. Blandes og trækker 5 min., dejligt til alt kød og grønsager.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.