Muslinger og pomfritter
MUSLINGER 1 kg blåmuslinger 1-2 helt små chilier 2 forårsløg 2 fed hvidløg 1 citrongræs 3-4 spsk. olivenolie 2 dl hvidvin krydderurter, f.eks. brøndkarse og persille
POMFRITTER 500 g kartofler ½ l smagsneutral olie salt
Opskrift - sådan laver du muslinger og pomfritter
1. Pomfritter: Skræl eller skur kartoflerne, og skær dem i stave. Skyl dem i en si, til vandet, der løber fra, er klart (det er stivelse, du vasker ud af kartoflerne). Læg kartoffelstavene i koldt vand i minimum 30 minutter. Kog stavene i 8-10 minutter, og lad dem dryppe af, så der ikke er vand på. Varm olien op, til det syder, når du stikker en kartoffelstav i. Kom stavene i – små portioner ad gangen – så olien holdes varm. Steg dem i 5-7 minutter, til de begynder at tage farve. Tag kartoflerne op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir. Alt det ovenstående kan forberedes i god tid. Inden servering steges kartoflerne igen i olien, til de er gyldne. Lad dem dryppe af, og tilsæt rigeligt med salt. Det er lidt besværligt, men du får pomfritter i verdensklasse. 2. Muslinger: Vask og rens muslingerne. Kassér dem, der er åbne. Rens chilierne, og hak dem fint. Hak også forårsløg, hvidløgsfed og citrongræs fint. Varm en stor, tykbundet gryde op; kom olivenolien i, og svits chili, forårsløg, hvidløg og citrongræs. Hæld muslingerne i gryden, og vend dem med grøntsagerne. Tilsæt hvidvinen, og damp det hele under låg, til muslingerne åbner sig – ca. 8-10 minutter. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Inden servering vendes de friskhakkede urter i.
SE OGSÅ: 4 tips til faste balder