Hold jul på den slanke måde
Foto: iStockphoto
Der er ikke noget som december. På FEMINA elsker vi den. Men desværre går nogle af os rundt med lidt dårlig samvittighed i dele af denne hyggelige måned, fordi vi ikke gider tage (alt for meget) på, men samtidig vil vi gerne have godterne.
Gør brug af mådehold
Maiken Beck er klinisk diætist fra Diætistklinikken og rådgiver dagligt folk om at sammensætte den rigtige kost, og hun kender godt til december måneds udfordringer. - Jul er lig med julemad og julefrokoster, ofte i overflod. Det bedste, du kan gøre, er at nyde juledagene og gøre brug af det gamle ord "mådehold", siger Maiken Beck og understreger, at det er ganske nemt: Tag kun én gang af andestegen, de brunede kartofler, sovsen og risalamanden. Hold igen med vin og julepilsner og snaps. Drop alt omkring kalorietælling, men stop altid, FØR du bliver overmæt.
Diætistens tips
1. Gå kun til julebuffeten tre gange. Forestil dig, at det er en forret, hovedret og dessert, hver gang du henter en ny portion. Lad være med at overfylde din tallerken - tænk i mådehold!
2. Drop krydderfedt og smør.
3. Sørg altid for, at der groft brød under alt julepålægget. Sørg for, at brødet fylder mest!
4. Start altid med fisk (marineret sild, laks, hellefisk). Så får du lagt en god bund med det magre, og du er ikke så sulten, når du når til den mere fede mad.
5. Begræns mængden af kød - du får rigeligt i resten af julen.
6. Spar på mayo, remo og diverse kalorieholdigt tilbehør.
7. Sørg for, at der altid er grønt på tallerkenen.
8. Tag kun én gang af risalamanden!
9. STOP med at spise, når du føler dig 75 % mæt!
10. Spis langsomt, og giv kroppen mulighed for at fordøje den fede mad.