Kostplan: Amerikansk rissalat
(2 portioner.)
Ingredienser
3 dl grøntsagsbouillon
60 g brune ris
100 g revne gulerødder
75 g revne persillerødder
35 g fintsnittet forårsløg eller porre
15 g hakkede valnødder
20 g rosiner
1,5 spsk. citronsaft
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. olie
salt og peber
Sådan gør du:
1. Skyl risene og kog dem i grøntsagsbouillon i 30 min
2. Hæld risene i en sigte og lad dem dryppe af og afkøle
3. Rosinerne overhældes med kogende vand og trækker i 10 min
4. Grøntsagerne rives/snittes
5. Nødderne hakkes groft
6. Rør en dressing sammen af citronsaft, eddike, olie, salt og peber
7. Bland alle ingredienser sammen og lad salaten trække i mindst 1 time
Serveringsforslag:
Som selvstændig frokostsalat eller med ½ æg eller kyllingekød. I stedet for at koge rå ris, kan man anvende en rest fra aftensmaden. 60 g rå ris svarer til 160 g kogte.
Energi-information pr. portion
Energi 275kcal / 1150kJ
Fedt 9g
Kulhydrater 43g
Protein 8g
Alkohol 0g
Kostfibre 3g
RELEVANTE LINKS