Kostplan: Gratineret laks med asparges og broccoli
(5 portioner)
Ingredienser
500 g Lakseportioner
500 g Broccolibuketter
2 ds. Aspargessnitter
5 spsk. Hvedemel
2,5 dl Minimælk
2,5 dl Aspargesvand og fiskesuppe
125 g Rejer
100 g Revet ost max. 10 %
Salt
Peber, hvid
250 g Grove flutes
Sådan gør du:
Læg laksestykkerne i et letsmurt ildfast fad, krydr med salt Dæk fisken med alufolie eller bagepapir, steg fisken i ca. 10 min. ved 175°C Tag fisken ud, hæld evt. fiskesuppen fra i en skål (gem suppen til sovs)
Kog broccolibuketterne i vand med salt 1 min., hæld vandet fra Hæld aspargessnitterne i en sigte (gem aspargesvandet til sovs)
Hvedemel og mælk rystes til en jævning.Fiskesuppe og aspargesvand koges op, gryden tages af varmen, jævningen piskes i sovsen Kog sovsen ca. 5 min. ved svag varme, smag til med salt og peber
Hæld sovsen over laksen
Læg rejer, broccoli og asparges omkring laksen, drys med revet ost Gratiner retten i ovn ca. 25 min. ved 175°C - indtil laksen er gennemstegt, og retten er gylden (reguler evt. temperaturen under gratineringen)
Serveringsforslag:
Serveres med grove flutes og citronbåde. Pynt evt. med dild- eller persilledrys.
Tips
Brug gerne friske asparges (grønne eller hvide), som skæres i snitter og koges sammen med broccolibuketterne i ca. 1 min. Husk at gemme lidt af kogevandet til sovs.
Energi-information pr. portion
Energi 467kcal / 1954kJ
Fedt 15g
Kulhydrater 44g
Protein 42g
Alkohol 0g
Kostfibre 7g
SE MADPLANEN FOR HELE UGEN HER
Få flere tips og tricks til dit vægttab hos Slankedoktor.dk (link fjernet)
RELEVANTE LINKS