Lækre, franske macarons med kaffe- og chokoladecreme
Foto: Bjørn Jakobsen
Macarons opskrift:
Tid: 40 minutter
Hviletid: ½ time
Bagetid: 10-15 minutter
Antal: Ca. 25 stk.
De små, runde marengs er lagt sammen med en lækker kaffe-chokoladecreme og til sammen giver de den lille kage, med så stor popularitet.
Tilbehør til macarons
• 75 g smuttede mandler
• 75 g hasselnødder
• 250 g flormelis
• 3 æggehvider, pasteuriserede
Kaffe-chokoladecreme til macarons:
• 100 g lys chokolade
• 100 g mørk chokolade (70 % kakaoindhold)
• 3 tsk. instant kaffepulver
• 30 g glukosesirup
• 30 g koldt smør
Sådan laver du macarons
1. Hak mandler og nødder helt fint i en blender/ minihakker, så det ligner mel. Bland flormelis i nøddemelet. Pisk æggehviderne helt stive og vend nøddemelet i med kraftige tag.
2. Sprøjt dejen ud i små toppe på en bageplade med bagepapir eller sæt dem på med en stor teske. Lad dem stå i ½ time, så de falder lidt sammen og får en tør overflade.
3. Bag marengsene i en 140° varm ovn i 10-15 minutter. Lad dem køle af og læg dem i dåse.
4. Kaffe-chokoladecreme: Hak de to slags chokolade. Opløs kaffen i så lidt vand som muligt. Varm glukosen op og hæld glukose og kaffe over chokoladen. Rør godt så det smelter helt. Skær smørret i små tern og rør det i cremen. Lad cremen afkøle og stivne.
5. Læg marengsene sammen to og to med et lag kaffe-chokoladecreme imellem. Drys evt. med et fint lag sigtet flormelis ved servering.
jordbær og skyrFlødeboller med vanilje Brownie med kaffeis