LCHF opskrift: Kylling i cremet peanutsauce
Opskriften stammer fra bogen "LCHF - spis dig mæt og glad"
Kylling i cremet peanutsauce til 4 personer
INGREDIENSER
KYLLING
600 g kyllingefilet i tern
CREMET PEANUTSAUCE
1-2 tsk. karrypasta (farve og mængde efter behag)
2 dl kokosmælk
2 dl piskefløde
saft af ½ lime
2 spsk. tamari (glutenfri soja)4 spsk. peanutbutter
smør eller kokosolie til stegning
salt og friskkværnet peber
DRYS
1 dusk finthakket koriander
2 fintsnittede forårsløg
½ æble med skræl, skåret i fine både
fintrevet skal af ½ økolime
1 lille håndfuld peanuts
TILBEHØR
Blomkålsris af 1 blomkål
(fintrevet blomkål overhældt med kogende vand)
Opskrift - sådan laver du kylling i cremet peanutsauce
KYLLING
Skær kyllingefileterne i tern, og gennemsteg dem på en pande eller i en gryde ved middelvarme i smør eller kokosolie.
CREMET PEANUTBUTTERSAUCE
Varm lidt kokosolie op på en sauterpande, og tilsæt karrypastaen. Lad karrypastaen riste lidt, dog uden at branke. Det fremhæver smagen.
Tilsæt kokosmælk, fløde, limesaft, tamari og peanutbutter, og rør, til saucen har en ensartet cremet konsistens.
Tilsæt kyllingeternene, og lad det hele simre lidt. Smag til med salt og peber.
DRYS
Bland drysset sammen, og kom det over retten til sidst, og server den rygende varm med en portion blomkålsris til.
Energi pr. person
Kcal: 703, Protein: 24 %, Kulhydrat: 11 %, Fedt: 64 %, Fibre: 1 %