Skinkeschnitzel med feta og spidskål
Foto: Jes Buusmann
Skinkeschnitzel er en lækker men ikke altid lige sund ret, men med den rette opskrift og det rigtige tilbehør kan du nyde en skinkeschnitzel med god samvittighed. Her servere du din skinkeschnitzel med spidskål og cherry tomater med lækkert feta drys. Det er på aller måder en fryd for smagsløgene. Bon appetit!
4 pers.
Ingredienser til skinkeschnitzel med spidskål og feta drys:
1 kg nye kartofler
4 skinkeschnitzler
Salt og friskkværnet peber
3 spsk. olivenolie
Sauteret spidskål
1 spidskål
250 g cherrytomater
2 tsk. smør til stegning
Salt og friskkværnet peber
Fetadrys
100 g fetaost
2 bundter dild
2 spsk. citronsaft
Friskkværnet peber
Sådan laver du skinkeschnitzel med fetadrys:
1. Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
2. Dup skinkeschnitzlerne tørre med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Brun hurtigt skinkeschnitzlerne på begge sider i olivenolie på en pande. Skru ned for varmen og steg dem færdige i ca. 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden og hold skinkeschnitzlerne varme.
3. Sauteret spidskål: Snit spidskålen fint og halver cherrytomaterne. Tør panden af og smelt smørret ved svag varme. Skru op for varmen og sauter spidskålen på panden i 2 minutter. Smag til med salt og peber og vend til sidst de halverede tomater i.
4. Fetadrys: Mos fetaosten med en gaffel og tilsæt finthakket dild, citronsaft og lidt friskkværnet peber. Halvdelen af fetablandingen lægges på skinkeschnitzlerne. Den anden halvdel vendes i den sauterede spidskål.
5. Server skinkeschnitzlerne med spidskål og de kogte kartofler.
Få opskriften på andre sunde retter: