Træning og kost
7. december 2015Sprød myslibar
Her får du opskriften på en grov myslibar, der ikke er tør, som det kan være tilfældet for købe-barer.
Af: Stine Troense
Sprød myslibar (ca. 15 stk.)
Det skal du bruge 1 spsk. muscovadosukker eller brun farin ¼ l kondenseret sødmælk på dåse, ca. 350 g (kan købes i velassorterede supermarkeder) 175 g tørrede abrikoser 150 g grovvalsede havregryn 50 g græskarkerner 50 g mandler 2 risgaletter eller riskiks Sådan gør du Hak abrikoser og mandler. Rør muscovadosukker ud i kondenseret mælk med hakkede abrikoser, havregryn, græskarkerner og hakkede mandler. Smuldr risgaletterne/riskiksene i blandingen, og hæld det i et ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm beklædt med bagepapir. Forvarm ovnen til 175°, og bag i ca. 30 minutter. Når den bagte blanding er lidt afkølet, skæres den ud i ca. 15 stykker.Opskriften stammer fra kogebogen ”Vintermad – Gode retter til hverdag og gæster” af Katrine Klinken, som er kok og ernærings- og husholdningsøkonom. Politikens Forlag, 150 kr.
PRØV OGSÅ: Sunde snacks