Træning og kost
10. oktober 2012

Sprødstegt laks på urter

Spis fisk flere gange om ugen. Denne hverdagsret er super sund og yderst velsmagende
Af: Susanne Kjær
https://imgix.femina.dk/media/e3a5ae717b8e4dad833dd81f2042d6d7.jpg

Foto: Colombus Leth

Opskriften er beregnet til 2 personer.

DET SKAL DU BRUGE:
400 g laksekoteletter med skind u/ben og skæl
salt og peber
olivenolie til stegning
200-300 g nye rødbeder
200 g persillerod
lidt knust spidskommen
lidt knuste korianderfrø
2 spsk. hakket persille

Læs også: 10 opskrifter til en flad mave

TILBEHØR:
2 dl yoghurt naturel 10 %
1 fed knust hvidløg
salt
lidt knust chili
hakket persille

SÅDAN GØR DU:
Dup laksen tør, og drys let med salt. Skær de istandgjorte urter i 1 cm tykke stænger. Varm olien op på en hed pande, og sautér urterne heri, til de er let møre og fint gyldne. Krydr godt, vend persille i, og tag dem fra panden. Kom lidt ny olie på, varm op, og læg laksekoteletterne i med skindsiden nedad. Steg i 1 minut over god varme, tryk fisken let ned med en paletkniv, så skindet steges jævnt over hele fladen. Skru ned, og steg videre, til skindsiden er flot sprød, og laksekødet begynder at blive lyst og fast i kanten. Skru atter op, vend koteletterne, og steg dem i 1 minut på kødsiden.
Servér med yoghurt rørt med hvidløg, krydderier og persille.

Prøv Renées fantastiske kålsuppekur

Læs også