Stegt flæsk opskrift med Stenalderkost
: Thomas Rode Andersen "Stenalderkost" - Fotograf: Mikkel Adsbøl - Gengivet med tilladelse af Politikens Forlag
Stegt flæsk med persillesovs er en klassisk ret i det Danske køkken og en favorit ret hos mange danskere, unge som gamle. Stegt flæsk er dog også kendt som en usund ret som man bør holde fingrene væk fra hvis man er på diæt.
Det har tv-kokken, Thomas Rode, der er højaktuel med sin kogebog "Stenalderkost - Palæo opskrifter til det moderne menneske" gjort op med, og han har lavet en sund og proteinrig stegt flæsk opskrift som du kan få lige her på Q.dk.
> Køb Stenalderkost kogebogen her og spar 30%
Læs med herunder hvor du får Thomas Rodes stegt flæsk opskrift med coleslaw i spidskål og skinke, en klassisk opskrift i ny og sundere forklædning.
Stenalderkost kostplan
Find flere af Thomas Rodes' stenalderkost opskrifter til din kostplan herunder;
Stenalderkost morgenmad med Skyr
Stenalderkost aftensmad
Stegt flæsk opskrift
Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser til stegt flæsk
- 16 tykke skiver kogeflæsk
- salt og peber
Tilberedning af stegt flæsk
Skær sværen af flæsket og bank det med en kødhammer. Krydr flæskeskiverne med salt og peber og grill dem ved høj varme på en grillpande eller en svær støbejernspande. Lad skiverne køle af.
Ingredienser til coleslaw
- 1 dl mayonnaise (se opskrift herunder)
- ½ spsk dijonsennep
- 1 dl cremefraiche 38 %
- 1 knsp madraskarry
- salt og peber
- 2 store gulerødder
- 2 spidskål
- 2 grønne eller gule æbler af en god sort
- 3 spsk valnødder eller pecannødder
Opskrift på Thomas Rodes Stenalderkost mayonaisse
Ingredienser til Stenalderkost mayonaisse
- 2 dl pasteuriserede økologiske æggblommer
- 1½ cl sherryvineddike
- 1½ cl citronsaft
- ½ spsk dijon sennep
- Salt og peber
- 3 dl neutral olie (gerne olivenolie)
- 1 knsp cayennepeber
Sørg for, at alle ingredienser har samme temperatur. De skal helst have 'køkkentemperatur', så tag alle ingredienser ud og stil dem på køkkenbordet, en times tid inden du skal røre din mayonaisse. Bland æggeblommer, vineddike, citronsaft, sennep samt salt og peber.
Rør herefter lidt efter lidt olien i under konstant piskning. Mayonaissen skal hele tiden kunne absorbere olien. Smag sluttelig mayonaissen til med cayennepeber og evt. yderligere salt, peber og citronsaft. Mayonaissen kan holde sig på køl i en uges tid.
Tilberedning af coleslaw til stegt flæsk
Rør mayonnaise, sennep og cremefraiche sammen og krydr omhyggeligt med karry samt salt og peber. Skræl gulerødderne og riv dem fint (knug evt. det værste væde fra). Skyl spidskålen og fjern de yderste blade og stokken. Tag 8 pæne blade fra og gem dem. Snit resten fint. Skyl æblerne, skær kernehuset fra og riv æblerne i lange strimler. Hak nødderne groft. Vend gulerødder, kål, æbler og nødder i mayonnaise dressingen.
Anretning af stegt flæsk med coleslaw i spidskål og skinke
Det skal du bruge : 8 store skiver supergod serranoskinke
Blanchér lynhurtigt de 8 gemte spidskålsblade i spilkogende vand. Tag dem op og kom dem i iskoldt vand. Dup dem tørre i et viskestykke. Læg 2 blancherede spidskålblade overlappende ved siden af hinanden og ovenpå 2 skiver skinke, ligeledes let overlappende.
Læg herefter skiftevis en skive stegt flæsk og ½ spsk coleslaw oven på hinanden, så der bliver 4 lag flæsk i hver 'sandwich'. Rul dem herefter stramt ind i spidskålsblade og serranoskinke, så det holder 'rullen' sammen.
Køb Thomas Rode's Stenalderkost bog her
Læs også : Få kost og sundhedsguide der passer til DIN alder