Træning og kost
28. november 2013Sund julemad: Julesalat
Julesalat: Salten her er supergod til at bløde lidt op på den tungere mad
Af: Lene Rode, styling Camilla Lawes
Foto: Martin Tanggaard
Julesalat
SALAT 200 g miniromainesalat 5 stilke bladselleri i ½ cm tynde skiver 2 appelsiner 2 æbler 100 g grofthakkede mandler DRESSING 1 tsk. honning 1/2 dl olivenolie 2 spsk. hvid balsamico 1 tsk. dijonsennep appelsinsaft Kunne du lide vores sunde julesalat? Så få her 5 trin til en sund jul Opskrift - sådan laver du julesalat 1. Skyl salaten, og skær den på langs i tynde både. Bland med bladselleri. 2. Filetér appelsinerne over en skål, så du får al saften samlet op – den skal bruges i dressingen. 3. Skær æblerne i tynde både. 4. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend salaten godt i dressingen. 6. Drys med hakkede mandler. Næringsindhold pr. 100 g ● Protein: 2,8 g ● Fedt: 7,6 g ● Kulhydrat: 10,0 g ● Kostfibre: 1,6 g Energiindhold: 480 kJ/115 kcal PRØV OGSÅ: Waldorfsalat