Svinemørbrad med æble-selleri-salat
Svinemørbrad med æble-selleri-salat til 4 personer
Det skal du bruge:
1 lille afpudset svinemørbrad, ca. 300 g
salt og peber
2 kviste frisk rosmarin eller
2 tsk. tørret
2 tsk. olie
Salat:
1-2 æbler
¼ knoldselleri, ca. 175 g
1 gulerod
25-50 g blandede salater
Dressing:
2 tsk. olie
1-2 spsk. hvid balsamico,
frugt- eller vineddike
1 spsk. grovkornet sennep
1 tsk. honning eller sukker
Tilbehør:
1 skive rugbrød, 50 g
Sådan laver du svinemørbad:
1. Fjern sølvsenen på din svinemørbrad, hvis den ikke er fjernet. Dup din svinemørbrad tør med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og 1 spsk. fintskårne rosmarinnåle.
2. Varm olien i en gryde ved god varme. Læg kødet i, når olien er varm nok. Brun hurtigt din svinemørbrad på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tilsæt lidt vand om nødvendigt, da skyen ikke skal bruges til sauce. Skru ned til svag varme, og lad mørbraden stege under låg 6-7 minutter. Vend kødet, og steg det endnu 6-7 minutter, i alt ca. 13 minutter. Bruges stegetermometer, skal kernetemperaturen være ca. 65°. Tag kødet op, når det er færdigt. Skær dine svinemørbrad i tynde skiver ved servering.
3. Riv æbler, selleri og gulerod groft. Rør dressingen sammen. Tilsæt 1 spsk. vand, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i de revne grøntsager. Vend til sidst salaten i.
Rist evt. rugbrødet.