Træning og kost
26. marts 2013

Svinemørbrad med æble-selleri-salat

Denne uges sunde opskrift fra VoresMad.dk er svinemørbrad med æble-selleri-salat
Af: VoresMad.dk
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kvindeloeb/tips-og-udstyr/2013/03/1313-vores-mad-moerbrad-med-aeble-selleri-salat/1313-vores-mad.jpg

Svinemørbrad med æble-selleri-salat til 4 personer

Det skal du bruge:

1 lille afpudset svinemørbrad, ca. 300 g
salt og peber
2 kviste frisk rosmarin eller
2 tsk. tørret
2 tsk. olie

Salat:

1-2 æbler
¼ knoldselleri, ca. 175 g
1 gulerod
25-50 g blandede salater

Dressing:

2 tsk. olie
1-2 spsk. hvid balsamico,
frugt- eller vineddike
1 spsk. grovkornet sennep
1 tsk. honning eller sukker

Tilbehør:

1 skive rugbrød, 50 g

Sådan laver du svinemørbad:

1. Fjern sølvsenen på din svinemørbrad, hvis den ikke er fjernet. Dup din svinemørbrad tør med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og 1 spsk. fintskårne rosmarinnåle.

2. Varm olien i en gryde ved god varme. Læg kødet i, når olien er varm nok. Brun hurtigt din svinemørbrad på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tilsæt lidt vand om nødvendigt, da skyen ikke skal bruges til sauce. Skru ned til svag varme, og lad mørbraden stege under låg 6-7 minutter. Vend kødet, og steg det endnu 6-7 minutter, i alt ca. 13 minutter. Bruges stegetermometer, skal kernetemperaturen være ca. 65°. Tag kødet op, når det er færdigt. Skær dine svinemørbrad i tynde skiver ved servering.

3. Riv æbler, selleri og gulerod groft. Rør dressingen sammen. Tilsæt 1 spsk. vand, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i de revne grøntsager. Vend til sidst salaten i.
Rist evt. rugbrødet.

Læs også