
Svinemørbrad med æble-selleri-salat

Svinemørbrad med æble-selleri-salat til 4 personer
Det skal du bruge:
1 lille afpudset svinemørbrad, ca. 300 g
salt og peber
2 kviste frisk rosmarin eller
2 tsk. tørret
2 tsk. olie
Salat:
1-2 æbler
¼ knoldselleri, ca. 175 g
1 gulerod
25-50 g blandede salater
Dressing:
2 tsk. olie
1-2 spsk. hvid balsamico,
frugt- eller vineddike
1 spsk. grovkornet sennep
1 tsk. honning eller sukker
Tilbehør:
1 skive rugbrød, 50 g
Sådan laver du svinemørbad:
1. Fjern sølvsenen på din svinemørbrad, hvis den ikke er fjernet. Dup din svinemørbrad tør med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og 1 spsk. fintskårne rosmarinnåle.
2. Varm olien i en gryde ved god varme. Læg kødet i, når olien er varm nok. Brun hurtigt din svinemørbrad på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tilsæt lidt vand om nødvendigt, da skyen ikke skal bruges til sauce. Skru ned til svag varme, og lad mørbraden stege under låg 6-7 minutter. Vend kødet, og steg det endnu 6-7 minutter, i alt ca. 13 minutter. Bruges stegetermometer, skal kernetemperaturen være ca. 65°. Tag kødet op, når det er færdigt. Skær dine svinemørbrad i tynde skiver ved servering.
3. Riv æbler, selleri og gulerod groft. Rør dressingen sammen. Tilsæt 1 spsk. vand, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i de revne grøntsager. Vend til sidst salaten i.
Rist evt. rugbrødet.

Udvalgt indhold

For tre år siden tog Mina en krævende og skræmmende beslutning. Nu deler hun sine tips til at få nye venner

Efter flere års tankemylder og indre uro, stillede psykologen et spørgsmål, som ændrede alt
