Træning og kost
4. juni 2014

Ugens slankeopskrift: Bøf med asparges og blomkålsbearnaise

Den færdige sauce er tykkere end den originale, men den smager mindst lige så godt, og fedtindholdet er helt i bund
Af: Sandra Pugliese
https://imgix.femina.dk/media/article/1422-ugens-slanke.jpg

Foto: Line Falck

Bøf med asparges og blomkålsbearnaise til 2 personer

INGREDIENSER 2 magre oksebøffer (ca. 350 g i alt) salt og friskkværnet peber DAMPEDE ASPARGES 250 g hvide asparges 250 g grønne asparges salt BLOMKÅLSBEARNAISE 200 g blomkål 1 æggeblomme 2 tsk. smør 1 håndfuld frisk estragon ½ tsk. æbleeddike salt og friskkværnet (hvid) peber

Opskrift - sådan laver du bøf med asparges og blomkålsbearnaise

1. Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem på en varm grillpande i 1-3 minutter på hver side, alt efter hvor tykke de er, og hvor røde du ønsker dem. 2. Dampede asparges: Skræl de hvide asparges med en tyndskræller, og bræk den nederste, træede ende af både de hvide og de grønne asparges. Kog de hvide asparges i en gryde med letsaltet vand i 1-2 minutter. Tilsæt de grønne asparges, og kog yderligere ca. 1 minut. Kogetiden afhænger af aspargesernes tykkelse. 3. Blomkålsbearnaise: Rens blomkålen, og del den i mindre buketter. Kog blomkålen i letsaltet vand i 1½ minut. Hæld vandet fra, men gem lidt af det. Blend blomkålen sammen med æggeblomme, smør og 2 spsk. kogevand, til du har en cremet sauce. Tilsæt lidt mere kogevand, hvis saucen er for tyk. Smag saucen til med finthakket estragon, eddike, salt og peber. Næringsindhold pr. person Energi: 401 kcal Protein: 48,2 g Fedt: 17,4 g Kulhydrat: 16,5 g Kostfibre: 6,7 g PRØV OGSÅ: Lun thaisalat med grillet tun

Læs også