Broccolisalat med pollo tonnato til 2 personer
INGREDIENSER
Broccolisalat
200 g broccoli 200 g fennikel 150 g cocktailtomater 50 g rucola
POCHERET KYLLING
1 l hønsebouillon 275 g kyllingebrystfilet
TUN-DRESSING
1 dåse tun i vand 1 æg 2 ansjosfileter i olie 2 håndfulde oregano, merian, basilikum og/eller estragon 2 spsk. græsk yoghurt 10 % 1½ spsk. kapers 3-4 spsk. bouillon 1 spsk. olivenolie saft og skal af 1 usprøjtet citron salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du broccolisalat med pollo tonnato
1. Pocheret kylling: Bring bouillon i kog i en gryde. Lad kyllingefileterne småsimre i bouillonen i 8 minutter. Læg låg på, sluk for varmen, og lad gryden stå i 35 minutter. Hæld bouillonen fra, men gem noget til saucen. Lad kødet afkøle lidt, og læg det derefter i køleskabet. 2. Tunsauce: Dræn tun for vand. Læg ægget i en gryde med koldt vand, og kog det 6 minutter, når vandet koger. Dup ansjosfileterne tørre. Pil ægget, og blend det i en foodprocessor sammen med tun, ansjoser, krydderurter, yoghurt, kapers, bouillon og olie til en cremet blanding. Smag til med fintrevet citronskal og lidt citronsaft samt salt og peber. 3. Skyl broccolien, og skær den i mundrette buketter. Rens fenniklen, og høvl den i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl og halvér tomaterne. Skyl rucola. Anret grøntsager og rucola sammen med pocheret kylling, og servér med tunsauce.
Næringsindhold pr. person Energi: 473 kcal
Protein: 57,8 g
Fedt: 19,1 g
Kulhydrat: 22 g
Kostfibre: 8,5 g
PRØV OGSÅ: Laks med sommerbær og skorzonerrod