Grøn linsesalat med stegte kæmperejer til 2 personer
INGREDIENSER
70 g grønne linser fra Puy 450 g spidskål 1 håndfuld mynte
Dressing 1 tsk. rødvinseddike skal af 1 usprøjtet citron salt og friskkværnet peber Stegte kæmperejer: 2 fed hvidløg 1 frisk rød chili 2 spsk. olivenolie til stegning 300 g rå kæmperejer med skal (fra frost, optøede)
Opskrift - sådan laver du grøn linsesalat med stegte kæmperejer
1. Skyl linserne grundigt, og kog dem efter anvisningen på pakken. Afdryp i en sigte. Skyl spidskålen, og snit den i fine strimler. Hak mynten fint. Bland spidskål og mynte med de lune linser. 2. Dressing: Rør eddike sammen med fintrevet citronskal, salt og peber. Vend dressingen i salaten. 3. Stegte kæmperejer: Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. Rens chilien for kerner, og hak den fint. Varm olien op på en pande, og svits hvidløg, chili og rejer i nogle minutter, til rejerne skifter farve og er gennemstegte, men stadig saftige. Vend de stegte rejer med linsesalaten, og servér.
Næringsindhold pr. person Energi: 424 kcal
Protein: 36,9 g
Fedt: 15,2 g
Kulhydrat: 39,5 g
Kostfibre: 9 g
PRØV OGSÅ: Kalvekød med pikant tomatsauce