Grønne fiskefrikadeller med spidskålssalat til 2 personer
Tid: 15 minutter. Stegetid: 30 minutter
INGREDIENSER 100 g løg 300 g torskefilet 150 g ærter (fra frost, optøede) 1 håndfuld dild 1 æg salt og friskkværnet peber 1 spsk. olivenolie
SPIDSKÅLSSALAT 450 g spidskål 2 ansjosfileter i olie 1½ spsk. olivenolie 1 spsk. æblecidereddike friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du grønne fiskefrikadeller med spidskålssalat
1. Pil og hak løget. Kør torskefilet, løg og ærter på en foodprocessor til en jævn fars, men uden at lade maskinen køre for længe. Skrab farsen over i en røreskål, og rør den sammen med finthakket dild, æg, salt og peber. Smør et stykke bagepapir med halvdelen af olien. Form 8-10 frikadeller af farsen; læg dem på bagepapiret, og pensl med den resterende olie. Bag frikadellerne i en 200° varm ovn i 20-25 minutter, til de er gennemstegte. Alternativt kan du stege dem i lidt olie på en pande, det giver en lidt sprødere overflade. 2. Spidskålssalat: Skyl spidskålen, og snit den i meget tynde skiver. Dup ansjosfileterne tørre, og hak dem fint. Pisk hakket ansjos, olie og eddike sammen til en dressing, og smag til med peber. Bland spidskålen med dressingen, og servér salaten til de lune fiskefrikadeller.
PRØV OGSÅ: Rodfrugtbøffer med tabouleh Næringsindhold pr. person Energi: 498 kcal
Protein: 46,1 g
Fedt: 23,6 g
Kulhydrat: 30,3 g
Kostfibre: 9 g