Træning og kost
23. april 2014Ugens slankeopskrift: Grønne fiskefrikadeller med spidskålssalat
Færdigkøbt fiskefars er ofte rørt op med fløde, men når du laver den selv, bestemmer du selv fedtindholdet. Her får du opskriften på grønne fiskefrikadeller med spidskålssalat
Af: Sandra Pugliese
Foto: Lars Ranek
Grønne fiskefrikadeller med spidskålssalat til 2 personer
Tid: 15 minutter. Stegetid: 30 minutter INGREDIENSER 100 g løg 300 g torskefilet 150 g ærter (fra frost, optøede) 1 håndfuld dild 1 æg salt og friskkværnet peber 1 spsk. olivenolie SPIDSKÅLSSALAT 450 g spidskål 2 ansjosfileter i olie 1½ spsk. olivenolie 1 spsk. æblecidereddike friskkværnet peberOpskrift - sådan laver du grønne fiskefrikadeller med spidskålssalat
1. Pil og hak løget. Kør torskefilet, løg og ærter på en foodprocessor til en jævn fars, men uden at lade maskinen køre for længe. Skrab farsen over i en røreskål, og rør den sammen med finthakket dild, æg, salt og peber. Smør et stykke bagepapir med halvdelen af olien. Form 8-10 frikadeller af farsen; læg dem på bagepapiret, og pensl med den resterende olie. Bag frikadellerne i en 200° varm ovn i 20-25 minutter, til de er gennemstegte. Alternativt kan du stege dem i lidt olie på en pande, det giver en lidt sprødere overflade. 2. Spidskålssalat: Skyl spidskålen, og snit den i meget tynde skiver. Dup ansjosfileterne tørre, og hak dem fint. Pisk hakket ansjos, olie og eddike sammen til en dressing, og smag til med peber. Bland spidskålen med dressingen, og servér salaten til de lune fiskefrikadeller. PRØV OGSÅ: Rodfrugtbøffer med tabouleh Næringsindhold pr. person Energi: 498 kcal Protein: 46,1 g Fedt: 23,6 g Kulhydrat: 30,3 g Kostfibre: 9 g