Kalvefilet med avocadosalsa og bønnesalat til 2 personer
INGREDIENSER 350 g kalvefilet 50 g skalotteløg 1 fed hvidløg ½ frisk rød chili 1 spsk. friske timianblade salt og friskkværnet peber
AVOCADOSALSA TIL KALVEFILET ½ avocado, ca. 60 g (udstenet og skrællet vægt) 150 g agurk (skrællet vægt) ½ spsk. olivenolie saft af 1 limefrugt salt og friskkværnet peber
BØNNESALAT TIL KALVEFILET 300 g grønne bønner 200 g tomater (udkernet vægt)
PRØV OGSÅ: Roastbeefruller med grøntsager Opskrift - sådan laver du kalvefilet med avocadosalsa og bønnesalat
1. Skær kalvefilet i tynde skiver. Pil løg, og hak det fint. Pil hvidløget, og riv det. Skyl chilien, fjern kernerne, og hak den fint. Bland det hele sammen med timian, salt og peber, og gnid blandingen ind i kødet på begge sider. Pak kødet ind i en frysepose, og lad det marinere i køleskabet i mindst 2 timer. 2. Tag kalvefilet ud ca. 30 minutter før stegning, og steg det på en varm (grill)pande i 2 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. 3. Avocadosalsa: Tag kødet ud af avocadoen. Skræl agurken. Blend avocado og agurk med olie i en foodprocessor, og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 1-3 minutter, så de stadig har bid. Køl dem straks af med koldt vand. Skyl tomaterne, fjern kernerne, og skær tomaterne i små tern. Bland bønner og tomater, og servér som tilbehør til kødet sammen med avocadosalsa.
Næringsindhold pr. person Energi: 408 kcal
Protein: 42,5 g
Fedt: 16,8 g
Kulhydrat: 26,3 g
Kostfibre: 8,5 g
PRØV OGSÅ: Lammespyd med sprød salat