Kylling i wok med broccoliris til 2 personer
INGREDIENSER
50 g rødløg 2 fed hvidløg 15 g frisk ingefær, skrællet vægt 350 g kyllingebrystfilet 1 spsk. olivenolie til stegning 2 spsk. sojasauce
GRØNTSAGER 100 g rød peberfrugt 100 g squash 150 g gulerødder 1 spsk. olivenolie til stegning 50 g ærtespirer 2 spsk. sojasauce
BROCCOLIRIS 125 g broccoli 125 g blomkål
TIL SERVERING 1 potte frisk koriander
Opskrift - sådan laver du kylling i wok med broccoliris
1. Hak rødløg, hvidløg og ingefær fint. Skær kyllingefilet i små tern. Varm olien op i en wok (eller på en dyb pande), og steg løg, hvidløg og ingefær et par minutter. Tilsæt kyllingeternene, og steg videre, til kødet er gennemstegt. Hæld wokkens indhold over i en skål, og bland sojasaucen i. 2. Grøntsager: Skyl peberfrugt og squash, og skræl gulerødderne. Skær grøntsagerne i tynde stænger. Varm olien op i samme wok (eller pande) som den, du stegte kødet på, og steg grøntsagerne i 1-3 minutter. Skyl ærtespirerne, og vend dem med grøntsagerne på panden. Tag panden af varmen, og bland sojasaucen i. 3. Broccoliris: Skyl broccoli og blomkål, og kør dem på en foodprocessor til en grov, rislignende masse. Hæld kogende vand over broccolirisene, og lad det stå 30 sekunder. Hæld vandet fra. 4. Servering: Anret kylling og grøntsager på 2 tallerkener, og drys med grofthakket koriander. Servér med broccoliris som tilbehør.
Næringsindhold pr. person Energi: 477 kcal
Protein: 45,6 g
Fedt: 23,4 g
Kulhydrat: 25,5 g
Kostfibre: 7,8 g
PRØV OGSÅ: Rodfrugtbøffer med tabouleh