Lun linsesalat med grillet kalvemedaljon til 2 personer
INGREDIENSER 50 g grønne linser, gerne fra Puy 125 g hjertesalat 100 g radiser 200 g små nye gulerødder 1 lille håndfuld mynteblade 1 lille håndfuld bredbladet persille 100 g bælgede grønne ærter eller edamamebønner
DRESSING 1½ spsk. olivenolie 1 spsk. æbleeddike
GRILLET KALVEMEDALJON 300 g kalvemedaljon el.a. magert kalvekød salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du lun linsesalat med grillet kalvemedaljon
1. Skyl linserne grundigt, og kog dem efter anvisningen på pakken. Afdryp i en sigte. Skyl og slyng salaten, og bræk den i mindre stykker. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skrub gulerødderne, og skær dem i kvarter eller i tynde skiver på skrå. Pluk mynte og persille. Bland de lune linser sammen med salat, radiser, gulerødder, ærter (eller edamamebønner) og krydderurter. 2. Dressing: Pisk olie og eddike sammen. 3. Grillet kalvemedaljon: Krydr kødet med salt og peber, og steg det på en varm grillpande et par minutter på hver side, alt efter hvor tykke skiverne er, og hvor rødt du ønsker kødet. Lad det hvile et par minutter, inden du skærer det i tynde skiver. 4. Servér linsesalaten med kødskiverne, og dryp med dressingen.
Næringsindhold pr. person Energi: 425 kcal
Protein: 44,6 g
Fedt: 14,2 g
Kulhydrat: 35 g
Kostfibre: 10,2 g
PRØV OGSÅ: Oksespyd med tzatziki og sommergrønt