Marineret kalkunbryst med coleslaw til 2 personer
INGREDIENSER 350 g kalkunbryst 1 usprøjtet appelsin 1 usprøjtet citron 1 spsk. friske timianblade salt og friskkværnet peber
COLESLAW 150 g gulerod, skrællet vægt 100 g hvidkål 100 g bladselleri, den inderste lyse del 50 g ærtespirer 1 håndfuld persille 1 håndfuld dild
DRESSING 100 g yoghurt naturel 3,5 % 2-3 tsk. æbleeddike 1 tsk. honning 1 tsk. knust spidskommen salt og friskkværnet peber
TILBEHØR 2 skiver rugbrød a 35 gram
Opskrift - sådan laver du marineret kalkunbryst med coleslaw
1. Skær kalkunbrystet i tynde skiver. Skyl citrusfrugterne, og riv skallen fint. Gem den til dressingen. Pres saften, og tilsæt timianblade. Lad kødet trække i citronsaften i mindst 2 timer. 2. Dup kødet tørt, krydr med salt og peber, og steg det i 2-3 minutter på hver side på en varm (grill)pande, til det er mørt, men ikke tørt. 3. Coleslaw: Skræl guleroden. Skyl hvidkål, bladselleri og spirer, og skær dem i tynde strimler. Skyl persille og dild, og hak det fint. 4. Dressing: Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med appelsin- og citronskal, salt og peber. Bland dressingen sammen med grøntsagerne. 5. Servér kalkunbrystet med coleslaw og rugbrød.
Næringsindhold pr. person Energi: 367 kcal
Protein: 44,6 g
Fedt: 6,8 g
Kulhydrat: 35,4 g
Kostfibre: 7,5 g
PRØV OGSÅ: Græskarsuppe med kalvespyd