Wok med omelet og grøntsager til 2 personer
INGREDIENSER
15 g usaltede cashewnødder 2 fed hvidløg 50 g rødløg 1 frisk rød chili 15 g frisk ingefær 150 g pak choi 200 g champignoner 100 g squash 100 g gulerødder, gerne små nye 1 spsk. sesam- eller olivenolie 1 spsk. sojasauce saft af 1 limefrugt
OMELETTER
4 æg 1 nip salt 1 stor håndfuld frisk koriander 1 spsk. sesam- eller olivenolie
Opskrift - sådan laver du wok med omelet og grøntsager
1. Omeletter: Pisk æggene sammen med salt i 30 sekunder. Hak koriander groft, og bland halvdelen i æggemassen (gem resten til pynt). Varm halvdelen af olien op på en stor pande, og steg halvdelen af æggemassen heri ved jævn varme. Vend omeletten efter et par minutter, og steg den 1 minut på den anden side. Steg den anden halvdel af æggemassen på samme måde. Lad omeletterne køle af et par minutter, rul dem sammen, og skær dem i tynde skiver. 2. Rist cashewnødder på en tør pande, og hak dem groft. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Pil rødløg, og skær i tynde ringe. Snit chili i tynde ringe. Hak ingefær fint. Skyl pak choi, skær bladene i grove stykker, og skær stænglerne i tynde strimler. Skyl champignoner og squash, og skær dem i tynde skiver. Skrub gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Varm olien op i en wok eller stor pande, og steg først løg, hvidløg, chili og ingefær et par minutter. Tilsæt gulerødderne, og steg 2 minutter. Tilsæt squash, pak choi og champignoner, og steg i yderligere et par minutter ved høj varme. Tag panden af varmen, og bland sojasauce og limesaft i retten. 3. Fordel omeletrullerne oven på retten, og drys med koriander og cashewnødder.
PRØV OGSÅ: Kyllingebøf med salat og sennepsdressing