Aftensmad
22. marts 2013(Opdateret 22.03.13)

Smushi: Sol over Gudhjem

Smushi - navnet er en sammentrækning af ordene smørrebrød og sushi. Og med den opfindelse er den danske smørrebrødstradition blevet genfødt. Her får du inspiration og gode fif til at forfine klassikeren sol over Gudhjem
Af: Fra bogen "Royal smushi"
smushi

Smushi: Sol over Gudhjem

Æggeblommemousse

Alt efter hvor præcist dit køkkenudstyr er, er der to måder, du kan tilberede blommen på. Du kan enten tilberede ægget i 1½ time i et vandbad i ovnen ved 65°-70°C (gerne præcis 66°C), eller du kan koge det i en gryde i 2 timer, hvor vandtemperaturen er 65°-70°C.

Køl derefter ægget ned til stuetemperatur; pil det, og pil blommen ud. Fjern så meget hvide som muligt. Passér blommen igennem en fin sigte, og fyld æggemassen på en sprøjtepose.

Opbygning
Skær en bjælke af en lækker, nyrøget sild, og smør den ind i et tyndt lag æggeblommemousse. Rul silden i finthakket purløg og karse, så den er helt dækket. Lav en lille top af æggeblommemousse, og pynt med tyndtskårne radiser.

Flere smushiopskrifter

Smushi: Stjerneskud
Smushi: Hakkebøf med bløde løg
Smushi: Karrysild
Smushi: Forloren hare
Smushi: Skinkesalat

Opskriften er fra kogebogen "Royal Smushi". Den er skrevet af Lo Østergaard og Rud Christiansen, der ejer Royal Smushi i København, og kokken Frederik Jensen. Bogen er blevet kåret til bedste danske kogebog 2012 af World Cookbook Awards. "Royal Smushi", 208 sider, 350 kr. Fadl's Forlag.

Se flere opskrifter på smushi her.

Læs også