Pasta med gorgonzola-sauce
Foto: Anders Schønnemann
(4 personer)
SAUCE:
100 g mild gorgonzola
2 dl piskefløde (eller 1 dl fløde og 1 dl hønsebouillon)
lidt revet muskatnød
salt
FYLD:
60 g pekan- eller valnøddekerner
1 lille håndfuld basilikumblade
100 g frisk babyspinat
ca. 400 g god frisk pasta(eller 250-300 g god tørret)
Saucen må endelig ikke koge, så skiller den. Du kan bruge halvt fløde og halvt bouillon, så sparer du lidt (og kun lidt) på kalorierne.
Gør alle ingredienserne klar. Sæt en stor gryde vand over til pastaen. Hak nødderne groft. Skyl og slyng spinaten. Skær eller hak evt. basilikummen lidt.
Varm fløde (og evt. bouillon) op i en tykbundet gryde. Bræk osten i mindre stykker, og kom dem i. Smelt dem over svag varme og under omrøring. Smag til med salt og muskat. Kog pastaen al dente. Hæld vandet fra, og brug det til at varme de dybe tallerkener med. Vend pastaen rundt i saucen, og vend spinat og basilikum i, mens pastaen er varm. Drys med nødderne, og servér retten med det samme.
RELEVANTE LINKS