Fristes du somme tider af en færdigkøbt citronmåne, vil du elske disse muffins. En blød og lækker kage med citron og syrlig glasur — opskriften er nem! Find den her.
35 min10 personer
Tid i alt 50 min
Det skal du bruge
150 g smeltet smør
200 g fint rørsukker
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
saft af en økologisk citron
skal af 1½ økologisk citron
Glasur
20 g smør
400 g flormelis
saft af 1 økologisk citron
1-2 spsk. kogende vand
Pynt
fint revet citronskal
lidt rørsukker
Sådan laver du citronmuffins
Rør smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt. Sigt hvedemel og bagepulver ned i massen, og rør det godt sammen. Vend citronsaft og -skal ned i dejen.
Fordel dejen i muffinforme, og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180° i 30-35 minutter. Lad dem afkøle.
Rør ingredienserne til glasuren sammen, til den er let tyktflydende. Smør glasur over kagerne, og pynt med citronskal drysset med rørsukker.