Grøntsagskarry
Foto: Anders Schønnemann
Denne karry er super sund og smager skøøøønt. Vil du have den afrundet en smule, kan du komme lidt kokosmælk eller fløde i saucen.
2 løg i grove stykker
3 fed hvidløg
15 g ingefær, skrællet
2 spsk. olie til stegning
1-2 spsk. smør
2 spsk. god madraskarry
1 spsk. mel
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. knust spidskommen
5 kardemommekapsler, let knuste
1 stang kanel
½ l grøntsagsbouillon eller hønsefond
300 g søde kartofler
lidt olie til stegning
salt
200 g grønne bønner
1 løg i både
salt
ENDVIDERE:
2 dl peanuts
1 håndfuld plukket koriander
kogte fuldkornsris
Blend løg, hvidløg og ingefær i en minihakker eller på en foodprocessor. Steg det i olie og smør i en stor, varm gryde, uden at det tager farve. Kom karry og mel på, og lad det stege kort. Tilsæt gurkemeje, spidskommen, knuste kardemommekapsler, kanel og bouillon. Rør godt rundt, og lad det simre i 15-20 minutter.
Skræl imens kartoflerne. Skær dem i ca. 2 store terninger, og rist dem i lidt olie på en varm pande. De må gerne tage en smule farve, men ikke for meget. Lad dem stege i 6-8 minutter, til de er knapt møre. Krydr med salt, og kom dem i karryen sammen med grønne bønner og løg, og lad retten simre i 6-10 minutter. Smag til med salt.
Servér straks karry toppet med peanuts og koriander, og giv kogte ris til.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Du kan servere naanbrød til i stedet for ris.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag
Fredag