Rugmelsstegt makrel med brunet smør
Foto: Anders Schønnemann
Brunet smør er en skøn luksus. Nemt og smager af nødder og SMØR! Elsker det på sprøde, rugmelsstegte makrel ... det er jo fredag.
Rugmelsstegt makrel med brunet smør til 2 personer (30 min.)
Ingredienser:
2 makreller i filet
rugmel
smør og olie til stegning
salt
Brunet smør:
100 g smør
Tilbehør:
200 g grønne bønner
salt
1 spsk. flydende honning
3 spsk. æbleeddike
2 spsk. olivenolie
3 spsk. kapers
1 lille rødløg i både
500 g kogte kartofler
Opskrift - Sådan laver du rugmelsstegt makrel med brunet smør:
1. Tjek makrel for ben, dup dem tørre med køkkenrulle, og vend fileterne i rugmel. Steg dem i olie og smør lige inden servering, og krydr med salt.
2. Kom smørret i en lille kasserolle, og lad det brune.
3. Nip enderne af bønnerne, og damp bønnerne i saltet vand i 3-5 minutter. De må ikke være rå. Skyl dem i koldt vand.
4. Rør honning sammen med eddike, olie, kapers og løg til kapersvinaigrette.
Servér stegte makrel med kapersvinaigrette, grønne bønner og kartofler med brunet smør.
TIP: Du kan også bruge silde- eller forelfileter i stedet for makrel.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Asian hot suppe med kylling og spidskål - Få opskriften her
Tirsdag: Tærte med kartofler, asparges og gedeost - Få opskriften her
Onsdag: Hot svin i wrap- Få opskriften her
Torsdag: Hakkebøffer med koriandersmør og maste kartofler - Få opskriften her