Fish-tacos med spidskål og grape
Foto: Anders Schønnemann
Du kan nemt lave dine egne tortillaer. Lav dem evt. på forhånd, og lun dem i fugtig køkkenrulle i mikroovnen.
1 dl drænet yoghurt
2 spsk. mayonnaise
1-2 spsk. limesaft
chipotle-chili, efter smag (eller evt. tabasco)
FISK:
300 g torsk
1 dl mel
2 tsk. salt
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. cayennepeber
rigeligt olie til stegning
ENDVIDERE:
1 moden avokado i skiver
1 lille spidskål, strimlet
lidt limesaft
1 pink grape i skiver
6 små tortillaer
salt
Rør yoghurt, mayonnaise og limesaft sammen, og smag dressingen til med chipotle (eller anden stærk chili).
Skær fisken i grove stykker. Tjek, at den er fri for skind og ben. Bland mel, salt, spidskommen og cayenne, og vend fisken i det. Steg fisken i olie på en varm pande.
Fordel fisk, avokado, spidskål, grapefrugt og dressing på lune tortillaer. Smag til med lime og salt, og servér straks.
Opskriften er til 2 personer
TORTILLAS
(6 stk.)
3 dl mel
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
4 spsk. olie
1 dl lunet vand
Bland mel, salt og bagepulver sammen. Tilsæt olie, og bland det hele grundigt. Kom vand i lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Rør i dejen, til den er blank og glat. Del den i 6 stykker, og rul dem til små tortillas. Steg dem på en meget varm og tør pande i ca. ½-1 minut pr side. Opbevar dem i et rent viskestykke, og servér hurtigst muligt.
OBS: Husk at sætte kikærter i blød til onsdag.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER